Wednesday, June 15, 2011

First time Sizuka Drive Kereta Idaman!!


Setelah setahun lebih dapat lesen kereta,akhirnya dapat gak aku bawa kereta.Di tengah-tengah kota raya KL dan di tengah kesesakan lalu lintas. Kereta apa?Jangan tanya la.Kereta peberet aku yang udah lama diidamkan.Sangat comel,besar dan menjadi kegilaan ramai.

MYVI!!!!!!!!!!!!!



Dulu keluar kereta ni kalau tengok je orang bawa,mesti jelez tahap gaban."Fuh,style giler kereta tu'. Tambah-tambah pulak biler keluar special Edition PINK kaler..Lagi aku menggeletar badan ni nak kereta tu."kalau tengok perempuan bawa kereta Myvi PINK lagi aku geram.Macam nak minta je kereta dari orang tu"


Tapi kalau tengok kat web Mudah, google mana-mana, kebanyakan kereta yang dijual balek kebanyakannya mesti kereta Myvi.Aku pun tak tahu mula-mula kenapa tapi aku pernah dengar orang cakap. 'Myvi ni maintenance tinggi'. Jadi lepas tu aku dah faham kenapa ramai nak jual balek Myvi. Apalah korang ni,beli elok2 jual.Tapi serius,Myvi kat tempat duduk belakang besar. Mau muat 4 orang.Puas Hati la kalau beli Myvi.

Yang xbestnye bila aku bawa,aku kena tegakkan badan untuk tengok di depan.Nak kata kecik tak pun tapi kenapa mesti aku tak nampak.Aku mushkil sekerang ni."Budget nak suruh orang cakap aku kecik"

Kereta yang aku naik tu kereta auto. Sepatutnya yang kawal brek and gear pakai kaki kanan sahaja tapi aku yang sungguh pandai n singguh teror ini telah menggunakan dua-dua belah kaki untuk mengawal kereta.Kaki kanan aku tekan gear,kaki kiri aku tekan Brek.
Brek kereta tu pulak tak berapa nak ok.Nak kena tekan ke dalam baru brek ok. Bayangkan,time nak bawa kereta badan tegak dan ke depan,time nak brek aku kena grak ke bawah untuk tekan brek.Badan aku jadi turun naik.Hm..time tu gak aku dah buat keputusan xkan simpan angan-angan nak beli MYvi."Walaupun dalam hati ni nak sangat pakai Myvi.Giler korang.Kereta angan-angan aku tu"

Now tumpuan aku kat VIVA plak.......Sangat kecik,comel dan save duet minyak. Aku dah pernah naik Viva time ambil lesen jadi aku dah boleh tau aku ok dan sesuai dengan VIVA. Now tumpuan aku hanya pada VIVA.Ingat ye Sizuka. Tempekkan dalam hati,tenyeh betol2,gigit bibir kuat-kuat,katakan TIDAK pada Myvi.."Kalau nanti ubah fikiran xtau la kan".




Poket Doraemon- Hari ni genap 4 tahun 11 bulan hubungan dengan Mr Nobita.Ini bermakna bulan depan cukup.............5 tahun....Alhamdulillah............

6 comments:

YONG JIAO XIU said...

adei sizuka, tukar la cursor ni, jenuh nak tekan komen. payah la nak mengomen.
Myvi? sekali tengok macam katak. hahaha, I call it as katak. sebab klo tgk sekali lalu, bentuk macam katak je.
ya ya pakai je viva, save budget minyak.
tapi mmg myvi ni selesa tempat luas. yg tak suka sebab apasal tempat simpan barang/bonet keta ni kecik je, tak macam bawah proton. suka bawak keta keluaran produa jugak, cuma tak puas hati dengan bonet belakang yg kecik. sy suka simpan segala benda dalam keta, kasut2,baju spare.
hehehe

Mohak said...

Really Liked ur blog Sizuka, It's full with visual & audio effects.Hope u liked mine too....www.merrydayz.blogspot.com It's a place with which I shared everything with my friends so pls follow me 2.

Regards
Mohak

zuhanismohamed said...

hehe..viva memang comel pun..kalau nak beli kereta pun akan beli viva ! :D

echaRierie said...

wah..hebat..bwk keta ronda KL ea ?
hehe..

Haffiz MohdNoor said...

wah byknya domo sini.. best tu bawak Myvi..dah la comel hehe

suara sizuka said...

YONG JIAO XIU -bukan xnak tukar la dear,suke sgt benda tu.hehe...nt juz letak LOVE tu kt comment,n jz tgu smpai bling tu hilang,bru boleh tekan.hehe..tq selalo singgah.wait 4 award.
Katak?hehe...memang xbest klu bonet kcik.if blek kmpg,susah nak simapn barang.

MOhak-tq...:-)..

Zuhanismohamad-bestnyer ada geng viva.hidup viva.hehe..

echaRierie-xla ronda sangat.dari melawati sampai cheras.sesat di pandan indah n jln peel.hehe...ronda gak la kn.

hafiz-memang best.tmbh2 kereta peberet.tapi xsesuai dengan sizuka.hehe

 
COPYRIGHT @ 2009- 2011 . DONE BY, SUARA SIZUKA