Friday, June 17, 2011

Bekerja: Gaji yang banyak atau ikut minat?

Selamat Petang semua.

Buka-buka blog,dengan hati yang tak keruan 'tunggu keputusan interview dengan CIMB' ,mata yang kurang tidur, perut yang jap lapar jap kenyang,tengok followers yang semakin bertambah, rasa terharu dan seronok .Setelah lama mengimpikan followers yang semakin bertambah,akhirnya dapat juga walaupun tak seramai mana.Kita perlu la bersyukur di atas segala apa yang kita ada.Jangan tamak.



To all followers,thanks be my followers. Please don't hesitate to visits my blog again.


Meh kite story morey balek. Kepada sesiapa yang telah bekerja,akan bekerja,mencari kerja,belum start keje dan lastly yang takde keje, post ni untuk korang termasuk aku.

Ni kalau korang buat sepanduk,duduk tengah jalan,mau gelak semua orang.


Melatih korang bersabar sebenarnya ni.Aku tak sanggup.huhu..


Any vacancies for SUperman??



Misi seseorang untuk bekerja memang hanya untuk DUET.Tipulah kalau cakap korang memang tak tengok duet. NO MONEY,NO TALK...


So now persoalannya,korang diberi 2 situations. Which one korang prefereed?


1) The company hired you, diorang bagi gaji yang banyak tapi memang kerja yang korang tak suke.Persekitaran tak best, kerja yang sangat banyak(kena buat keje orang lain) dan korang rasa xseronok langsung keje sane.

2) The company hired you, diorang bagi kerja yang korang minat sangat bidang kerjanya,tetapi gaji yang ditawarkan sedikit dari yang korang bayangkan.Tapi persekitaran yang best (bos ok,pekerja lain ok), kerja yang ikut bidang korang sahaja dan korang rasa sangat seronok bekerja di sana.


Agak-agak korang akan pilih yang mana?Pikirkan...Dan ketika itu korang akan tahu apa yang korang mahu..


Buat sepanduk ni lepas pegi interview.Sure tak dapat.



Poket Doraemon- Aku nak gaji yang banyak tapi persekitaran yang best dan seronok bekerja di sana.

5 comments:

YONG JIAO XIU said...

mesti la nak pilih tempat keja yg best even gaji tak byk.
mmg la gaji byk best, tapi nti mudah dpt menyakit darah tinggi cz stress memanjang.
yeah no money no talk, but u get the job n get the money even it is actually low salary. but still it is money. 'no money' no talk, u still have money, so u can talk. hidup sederhana, dan cuba cari yg lebih baik-tempat best, kawan ramai n baik, keja minat, gaji besar.

cik ella said...

sizuka...cmner nk folo nie?? cik ella xjmpe pn button folo...

JMR said...

gaji kena byk, tempat okey, ofismate ok..tu yg aku nak..heheheh

Miss Jingga said...

MINAT!! Itu yang penting, kalo tak minat, satu keje pon tak jadi

suara sizuka said...

YONG JIAO XIU-btol2...tapi nak cari yang mcm tu susah sekarang ni.minta len,dapat pun len kn...

JMR- good choice.:-)

Miss Jingga- :-)...bila ada minat,sume benda jadi seronok.

 
COPYRIGHT @ 2009- 2011 . DONE BY, SUARA SIZUKA