Thursday, December 31, 2009

HAPPY NEW YEAR....

AKU ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2010 buat semua yg view my blog..Thanks be my reader even I tau ada silent readers..BUt it's ok.Asal korang bahagia...


.Tup tap tup tap dah nak masuk 2010 dah.Rasa macam jap je masa jalan.Rasa macam baru 18 tahun.MyEm0.Com.(Perasantan tol)



Mesti ramai dah ada azam tahun baru...

Azam aku?hm.....


  • Jadi sizuka terbaik buat my Mr.Nobita...
  • Nak buat assigment cepat2.Xnk tangguh2.
  • Baiki perangaiku yg teruk ni.
  • Do my best for my final year result.


Banyak lagi azam aku tapi tak teringat...Hopefully azam aku berjaya.X hangat2 taik kambing...MyEm0.Com



p/s---HAPPY NEW YEAR buat semua...Hope korang ada azam baru tahun ni...

Pesta Penang memang best...

Pukul 7.55 pm aku n mr.nobita g ke Pesta Penang.Peh..Memang jam jln.Dari USM sampai Pesta Penang,memang jam teruk la.Sekali bus stuck.Selamat aku n mr.nobita nek motor.Men selit2 je la..huhu...



  • Parking- RM 2 (orang yg dok area Pesta Penang paling untung.)
  • Mister Potato- RM 10 (Sebenarnya aku suka beg dia je.huhu)MyEm0.Com

  • Baju kelawar Indonesia- RM 10 ( Mr.nobita tanye,'labuh tu x tutup kaki ke?'..Nampak sangat aku ni pendek.)MyEm0.Com

  • Bantal - RM 5


That's all aku beli.RM 25 je duet aku melayang...


Mr.Nobita?

?

?


?


MyEm0.Com


Jauh dah tersasar ni..He had shopping for RM135....Do you believe it?
Aku pun xpercaya.huhu...

  • Baju - RM 80
  • Seluar - RM 50
  • Bantal _ rm 5

MyEm0.Com


p/s- Sape yg shopping ni sayangku?hehe....



Bisnes-bisnes

Line ntah pape skang ni....Semalam aiskrim dah samapi...4 jenis...

Choco riple
chocolate
mixed berry
choco mint

Semua ni sedap2...Nak?Mehle singgah di kedai kami....
Pasar Pelajar, Universiti Sains Malaysia....

Today start dah buka..Wait for brg waffle plak smpai...;-)

p/s- Peti ais rosak...ngah tengok orang dari Pepsi datang baiki.

Tuesday, December 29, 2009

NSK Selayang time malan raya..

My dad singgah dulu NSK Selayang sebelum balek kampung malam raya haji baru-baru ni.Terkejut gak la aku time tu.Punye ramai orang.Mcam sale Malaysia je..Tapi barang kat sini memang murah sangat.My family nak beli barang rumah,beli kat sini je memandangkan xjauh sangat dari Selayang.







My first day in last sem....

Yesterday was my first class for this sem..Happy ad,tension pun ad..Ada 1 subjek aku tu,buku dia RM 98....Giler beb...Bek ko terus letak RM 100.Kan senang.N nak daftar kursus bahasa kena beratur se..Aku pelik tol.Ada je online tapi xleh guna gak.Ntah pape...Beratur punye pnjang n aku diberitahu yang kursus tu dah penuh...Penuh??


Im the final year student!!


Did i need to be in WAITING LIST??

Hm...pelik bin ajaib...Tapi pelik pun aku rasa xtau bapak dy ajaib.huhu.....HAri ni aku kena cek aku dapat ke x..Hopefully aku dapat.This is my last sem .Aku xnak la kena extend juz only that subject...Tapi yang aku happynye coz,,,,,

Aku dapat KO-K TARIAN TRADISIONAL....Itu la yang aku paling minat dari aku kecik2 lagi.Bila dah dapat,seronok gak.2 sem lepas aku dah apply but they ignored me coz im not final student...very pelik bin ajaib...NOw dah dapat,aku akan gunakan sebaik mungkin untuk menari puas-puas...

Teringat time aku kat Matrik.Aku terpilih untuk wakil matrik dalam tarian ke KAKOM di Matrik Pahang..Tapi aku terpaksa tolak coz diorang nak free hair time lawan nanti...


Perlukah menari tanpa tudung?

Wajibkah menari tanpa tudung?

Kalau ada peraturan camtu,jenuh yang bertudung nak menari xleh.And nak tau something?Kalau aku call cikgu tarian tu,she still recognize me.Sebab apa?Sebab aku sorang je yang xnak masuk coz xnak free hair.Yang len tu sanggup je buka tudung..Bek korang xyah pakai tudung kalau nak free hair even juz 5 or 10 minutes...Dunia dunia...Makin lama makin aku xpaham...

p/s- Aku still xmasuk tarian pape sebab di mana-mana pun nak free hair time menari.So,bersabar je la wahai sizuka...Xsemestinye nak menari kena buka tudung...

Saturday, December 26, 2009

Flymas.mobi – as Easy as 1, 2, 3

Ingin merasa kesenangan untuk melancong? MAS telah memudahkan customer with their new campaign iaitu flymas.mobi… Korang juz book ticket from ur handphone..It’s easy right?
Ini adalah penerangan ringkas from MAS…






MAS recently launched flymas.mobi, a mobile site where you can book your flights and check all necessary details from your mobile phone! Now Malaysians can book flights with MAS anywhere they want from their phones! Try it yourself! Just access http://flymas.mobi and you’ll be able to navigate your way through it easily as the site is built for mobile access!


p/s- Next time,nak gi holiday,I can just booking my ticket from my handphone...Easy, and save my time...

Akhirnya.....kembali juga...

Akhirnya...kembali juga aku ke USM..Patutnya balek semalam but my hubby xbalek lg dari KL.So,aku kena la balek ari ni.Mesti pelik kan why xblek skali wif hubby..My hubby kena balek rumah dia dulu coz nak ambil motor n today aku balek,baru hubby boleh ambil aku kat bus station.Kalau xde motor,siapa nak ambil aku.huhu...


MIsi pertama dah settle..(Dapat jumpa hubby)

Second misi adalah melihat my PRINCESS MIA (motor scooter aku la).Cuti selama sebulan,so aku kena tinggal my syg kat USM.Takut hilang sebenarnya tapi xkan aku nak pos bawa balek..RM 132 .Banyak duet aku..huhu..Better letak kat USM.Save duet aku.Selamat la motor aku tu xhilang.Menggeletar kepala lutut aku kalau hilang.Aku dah lama kempunan nak scooter...Dah dapat mesti kena jaga beb...








3rd misi yg aku rindu..OUR SHOP....(BISNES AKU N MY HUBBY)...Patut nak tengok petang tadi tapi xpela..Esok plak..Xlari kedai tu.Aku juz rindu nak start niaga.huhu...






p/s-Hopefully sem ni kedai kami akan dapat berjalan dengan baik....amin..

Tuesday, December 15, 2009

'Buaya' mengganas lagi??

THis picture aku ambil time aku pergi ke Tasik Harapan for the 2nd time.Time ni dok plak kat tempat len dari ari tu..Tenang je aku dok bagi ikan makan.

NI lah roti yang aku gunakan untuk beri ikan makan.Bli di Tesco.Murah je.RM 1.Time ni aku beli 2 coz nak buat stok.huhu.Ada gak yg bagi roti diorang yang tak habis.





Tumpang lalu plak tu...Memang kebiasaan biawak akan lalu betol2 tepi tasik.So,kepada yang ke sana,berhati-hati la y




Sempat aku tangkap time biawak ni nak cari mangsa dia..Peh..Time ni ketar siot...








Ganas tol biawak ni.Aku pernah dengar cerita yang biawak ni pernah gigit orang.Tu yang ramai lari pas biawak datang dekat.





Dah xdapat baru nak blah..lega se time ni..





Sedang asyik bagi makan ikan n tengok biawak tu,aku ngan kawan aku terkejut tiba-tiba ada seekor burung dok tepi dekat ngan tempat kami.Rupenye burung tu pun nak makan ikan.Tapi sayang,dia pun xdapat pape.Kesian sungguh.Tapi burung ni memang berani mati se.Aku ngan kawan dok gempar dia ,dia xlari pun..Kureng tol...




p/s-Post ni lambat cket post coz aku hadapi line yang teruk.Nak uplode gambar pun sejam..Geram tol..Akcelli,yesterday was our annyversary yang ke 3 years and 5 month..Hopefully our relationship diberkati and kekal forever...AMIN...

Saturday, December 12, 2009

Bercuti sebentar..........

Sabtu n ahad aku xdapat nak update my story...i will be at Pahang...Ada

kenduri sedara...I will try to take a picture at there n i will publish to all of

u...Maybe lambat sikit untuk aku publish coz i have a lot story to share with all

of u....Stay tuned.....

Kucing pandai bergambar???







HIsh2...Tak bek jelir lidah...Klakar kan...Aku xsangka kucing ni nak jelir kat aku time aku nak tangkap gambar dy.Aku juz panggil 'Putih' n dia terus pandang n jelir..kan....

Friday, December 11, 2009

Buaya di USM??

Ha...mesti semua terkejut dan tertanya2....

Actually benda ni lama dah nak post kt blog tp line kurang cket..Ni la aku baru dapat post kn..hm...lembab sungguh post aku ni.huhu....Gambar-gambar ni aku tangkap time minggu exam.kan......orang exam baca buku,aku ni pergi merayap gi Tasik Harapan USM. Saje2..Lepas tension..INgat nak bagi makan ikan je pun....sangat comei n seronok time bagi ikan makan...Berebut-rebut...





Time mula2 ingat tak banyak ikan..Sekali tabur roti,nah ko,,,,bertimbun2 datang...



Cop2...Time aku ngan kwan aku bagi makan,kami terpandang bawah pokok.Ada Benda dok memerhati. Kami ingat tengok kami.Rupe2nyer tengok ikan2 yg banyak tu...




Mesti korang xnampak kan..Meh aku boh lagi 1 gambar..Clear punyer...Baik punyer...MUla-mula aku terkejut..INgat anak buaya. Nak lari dah tapi kawan aku cakap tu BIAWAK.BIAWAK ????Giler besor beb..Sumpah aku xpernah tengok beasor camtu..







Time ni biawak tu datang dekat n aku sempat tangkap..berani gak aku ni tgkap dekat2.huhu...Tak caya beb...







Merayau-rayau plak biawak ni..Biawak ni hanya makan ikan yg timbul saja.So,dy kena tunggu ikan melompat baru leh dia makan.Aku tengok lama je biawak tu tunggu, xdapat pape pun.Kesian pun ada..kan....




Konon2 mengendap ikan ...huhu...Last2 xdapat pape pun...








Nampak x kat atas ni cam ada air gelombang kat hujung 2?Actually ada 3 ekor biawak dok kat sane..Mungkin mereka sedang mengadakan mesyuarat tergempar.Camne nak dapat ikan.huhu...




Last sekali aku tangkap gambar TAsik Harapan USm buat tatapan semua yg mendamaikan semua student USM di waktu petang. Sangat cantik...Indah sungguh ciptaan NYA.




p/s- Ada lagi post tentang anak biawak ni...Wait for my next post..Lagi best...

Best Friend Terhebat???

Best friend???




Last time aku pernah rasa ada best frens time kat Matrik je.Thats 1st time n last time for me. Before that, in my secondary school, I had frens but I don’t think she’s my best frens. Want to know why? Bcoz she treats me like a bull shit. Sory for that word. But I’m feel like that. Can u imagine, we been frens fr om 14 years old and until now, I don’t think she remembered my birthday. Time tu aku rasa geram coz best frens sendiri xingt.huhu…
Now aku xrasa aku ada best frens. Memang orang cakap, boyfrens leh cari, kawan susah nak cari. But bagi aku, semua tu dah tukar.


‘My hubby 1st, & then baru kawan.’..

Mesti korang cakap aku ni bodoh. Tapi bagi aku, cakap la pape pun, yang penting aku tau apa yang aku rasa. Ok…sekarang aku nak Tanya korang n nak tau apa korang rasa…



1) Birthday kawan2, aku ingat selalo tapi kawan yg paling baik ngan aku tak ingat langsung. How u feel?Aku paling pantang orang lupa bday aku. Tu dah melebihi tahap.Kalu sekali xpe, tapi tiap tahun. Tak pernah langsung ingat.

2) Any problem,cerita la kt aku. Aku ni la jadi teman time korang susah senang. Tapi time aku susah, minta tolong cket pun,xde sape pun ngan aku.Siap peril lagi ada la.Time aku senang, , sume nak menyelit kat aku.

3) Time demam,call aku. AKu ni jaga la bagai nak rak.Dah la panggil jaga, suruh urut plak tu. OK,as a frenz,aku urut. With my expectation that she will be better. Tapi lain jadi. Suruh macam2 n anggap aku as her maid. OI !!!! Kau fikir kau tu bagus sangat ke sampai nak aku buat kerja kau. Dah 2 kali aku jaga kau demam. Pas je baik demam,ada kau cari aku?? Sory beb.. Cari aku pun sebab ada hal je. Kau tu banyak sangat bergaduh dengan kawan kau. AKu pun xpaham tapi kalau dah ramai sangat kawan kau bergaduh, aku xrasa salah dyorang. Memang aku tau kau xlayak ada kawan.


4) NI sorang lagi, demam dy aku jaga, siap masakkan air panas lagi. Tapi 1 hari, terbongkar yang aku dy curi barang aku.Tu pun sebab terkantoi. Camne aku tau? RAsanya xperlu la tau. Yang penting time tu ,aku rasa Tuhan nak tolong aku. Bak kata pepatah ‘Sepandai-pandai tupai melompat, pandai lagi aku lompat’.(cam dah kena tukar je tu.huhuhu).N aku ni malas nak hebohkan. Until now,dy xtau pun aku tau dy curi.Aku masih layan dy macam adik aku. Kadang2 aku sedih, aku dah anggap dy macam adik beradik aku tapi……….Jadi camni. MUka je cantik tapi kalu dah pandai mencuri tu, semua benda aku dah xnmpak cantik.

Kalau dah semua kawan aku macam ni, aku xrasa nak ada kawan baik. KAlau korang rasa apa yang aku rasa, mesti korang pk cam aku. Tu pasal aku kadang2 suka duduk dalam kuliah sorang2. N biar orang nanti cari aku.Aku pun xtau kenapa jadi macam ni. Adakah aku ni xpatut ada kawan baik?Xlayak ada kawan baik? XPE….I DON’T MIND…. Selagi aku hidup, xde kawan baik pun xpe.

Biar ramai kawan, jangan ramai musuh.

p/s- Banyak benda aku nak cerita tapi kadang2 tak tertulis. AKu pun heran . Tapi to korang yg ada best frens, jadi lah kawan yang baik dan bukan buat-buat baik k….(dalam maksud tu, pahamkan la)

Tuesday, December 1, 2009

Keboringan melanda diri....

Cuti semester ni buat aku rasa bosan dok rumah.huhu....MISS MY HUBBY also....Nak update blog pun susah dh....hm....akan ku beli gak broadband nt.tunggu......hehe.....Next post i akan update citer...have a lot of story...

Saturday, November 21, 2009

Kesunyian melanda diri..

Sunyi giler….
Boring..
Sedih…


Tension…


Hm…Kenapa la hubby kena g kem??Aku tinggal sorang je kat sini…;-(…
Selalo tiap masa mesej….ni nak tunggu masuk 1 mesej pun susah….Mesti banyak aktiviti kat sana.Mesti penat hubby..Hope hubby sihat slalo kat sane. N tak lupa kat aku.Kawan2 ramai dah balek.Tinggal aku n romate Thailand aku je.Selamat dy balek esok.Ada gak geng aku.huhu..


p/s-i really xsuka tulisan ni..

Tuesday, November 10, 2009

Pengajaran buatku....

HAri ni my 2nd paper. Mesti pelik kan nape aku baru je 2nd paper. Tu la,aku pun pelik gak. Bile lambat exam macam bosan n nanti mula la cemburu kat kawan dah abis dah.. Tapi kalau exam awal,xsempat study. Aku ni adalah insan yang xreti bersyukur.Teruk tol..huhu….Tadi exam Marketing. Aku pun xtau apa yang aku merapu tadi. Buat je ikut aku.huhu…Subjek ni aku ambil lambat dari kawan batch aku.Coz aku x atur jadual aku dari mula belajar.Ini lah pengajaran buat aku..Buat korang yang baru masuk u atau akan masuk U,make sure dah organize atau prepare subjek yang ingin diambil setiap semester agar xkucar kacir cam aku ni.huhu….

My next paper on 13hb ni.
Paper FINANCE???
TIDAK!!!!!!!!

Bab ni yang aku lemah ni..Memang aku minat belajar finance,tapi kalau paper sem ni memang buat aku xminat finance.Aku pun xtau napa.Buku tu banyak sangat ayat dari pengiraan.Penatla camtu nak baca.AKu ni kalau baca dalam English,lomah cket.So,to all of u, make sure u expert in English language. Xla nanti jadi macam aku ni…Terhegeh2…GRAMMAR paling teruk.huhu…

p/s-kenapa tulisan ni xboleh nak tukar??sebelum ni boleh je..tension tol pakai tulisan ni...

Thursday, October 29, 2009

Dibuli lgi???

Dibuli lagi?? Argh……Tidak….Hari ni kami g main badminton lagi. Ku sangkakan tidak akan dibuli. Tapi berulang lagi.Balek bagitau mak…wua….heheh….Merapu je. Tu pun nak mengadu.Apala aku ni. Hehe…

Permainan hari ni jap je. Aku pun xtau kenapa hari ni aku rasa macam nak pitam pas ke kiri dan ke kanan.(amik bola hubby bagi la).Dulu tak la jadi camni., Hubby pun pelik gak.Cepat sangat nak berenti men. O…..hubby buli ye….Tunggula nanti hubby akan dibuli…….hahaha…. (gelak jahat konon,tengok2 nanti aku kena buli balek.)huhu..

Monday, October 26, 2009

Hari minggu yang menyeronokkan

Sabtu

24/10/2009

Hubby ajak aku men badminton lagi. Walaupun xsampai sejam men,ada kisah di sebalik badminton ni. Ceritanya bermula disini.(chewah).Hubby soh aku bawa roti potato yang disalut caramel. Aku pun dengan ‘pandainya’ bawa sekali denga bekas dy. Tanpa aku tau bekas dy xtutup rapat.Xboh dalam tupperware cam hubby soh. Sampai je kat court, habis beg aku terkena caramel 2. Dan yang sedihnye, baju aku pun kena. kan… Time tu hubby dah bising. Xboh roti 2 dalam Tupperware. Abis baju dan beg aku kena. Camne nak men ngan baju kotor. Semau orang akan tengok aku je la.kan……Apa lagi, aku pun dengan sepantas yang mungkin naik Princess Mia(scooter aku) balek bilik tukar baju. Bawa cam orang gler. Smpai2 dah 1.18. Dh lmbat cket . Xpelah… dapt gk men…N selamat hubby xbuli aku kali ni. Selamat…hehe….

25/10/2009

Ahad.

KAmi keluar tgk movie lagi even we should study. Saje nak lepaskan tnsion study sebenarnya. MUla2 gi karaoke,then baru tgk movie..Citer NINJA… The new movie dis week. Best2 tapi cter ni budak2 xpatut tengok. Banyak sangat aksi bunuh yang mengerikan. Ada kerat kepala la, potong kepala la…e….seram aku tgk….Sampai skang terngia-ngia kt kepala otak aku ni.

Sunday, October 18, 2009

Dibuli.......wua.......

Ah..aku dibuli………

Dibuli?

Dibuli?

Oleh siapa?

Nak tau sape? My hubby la. Tadi kami g men badminton memandangkan hari cuti dan dah lama xmen bersama.Hubby bagi bola sat ke kanan, sat ke kiri,pancit aku nak lari.Hubby ni mmg saja bagi aku lari cket. Katanya, nak bagi aku cerdas cket. Jangan dok manja lembik je men.kan…. Kami tempah court sejam je coz aku xlarat sangat nak men lama. Al-maklum la, orang cam aku ni kureng nak jogging. Hubby slaloo marah aku xjaga stamina.hehe…Aku bukan xnak g tapi aku xde geng nak jogging. Kawan2ku di sini semuanya xminat jogging. Jalan2 di taman nak la diorang.huhu….. SO,aku apa lagi, xde geng dok je la di bilik. Menunggu hubby ajak men badminton. Teringat time tahun 2, 1st sem.. time 2 aku balek rumah makcik aku,hubby balek rumah dy. Kebetulan rumah xjauh.Sepanjang cuti 2,tiap2 hari hubby amik aku g ajak jogging 1 stadium…ui…. Aku ingatkan stadium kecik,tgk2 stadium bsar. Dah la soh aku pusing 5 round..

5 round??

Adakah aku Berjaya?tidak….Xsampai 2 setengah round aku dah pancit. 1st n 2nd round,hubby jogging ngan aku skali. AKu dah xlarat, hubby jogging sorang2.hehe.. Sian kat syg. Sory syg xdapat jogging same. Bukan apa, xlarat.huhu…Teringat kenangan tu membuatkan aku rindu saat 2. Dah2.. Melalut plak aku ni.huhu….Now time for me to rest….We see in the next post..;-)..

p/s- dis story for today…heheh..Thanks hubby

memberikan kenangan yang manis tiap kali kita

bersama…

Surrogates.......

Siang tadi keluar ngan hubby. Dah agak lame gak kami xg tengok movie bersama-sama, . Selaloonya makan sama2 tiap malam n karaoke ikut suka kami. Kesibukan menjaga kedai n buat assignment buat masa kami terhad nak g tgk movie. Even hari2 jumpe je hubby kat kedai.hehe….Thanks hubby bawa g tengok movie 2. Suka sangat2… Tapi sygnye, tadi xdapat karaoke pas tgk movie.Ramai sangat karaoke hari ini. Cuti la katekan.huhu…Xpe2…Aku akan menungu kedatangan hari Isnin untuk berkaraoke bersama hubby.;-)…Ganti balek siang tadi punya.huhu…. Pas makan Pizza, kami segera bergerak ke cinema.Time for movie nak dekat dah.. What story??




Surrogates??





Tak pernah aku terfikir akan ada cerita camni dan akan ada zaman camni. If ada pun zaman ni, ada kebaikan, ada keburukan. Cerita ni saja dah tunjukkan kebaikan dan keburukan. Kadang-kadang tengok benda ni takut plak ilang orang yang kita sayang. BUkan sebab diorang dah xde, tapi bila dah pengganti, depan2 pun xnampak dah muka sebenar kite. Time 2 aku rasa, sae-sape menyamar pun kite xtau.huhu..Ni synopsis cerita dia..Rugi xtengok…Best2….€

p/s- NI story smalm. Xsempat post coz line xde..

Wednesday, October 14, 2009

Suasana raya....

Raya di kampung yang kurasakan xberapa seronok dalam hidup aku.huhu….Balek raya pu time malam raya. Selaloo kami sekeluarga pulang 2 ari sebelum raya… Jadi nya nanti time pengumuman raya kami ada kat rumah nenek.. Mulalah bermain bunga api dan mercun pas pengumuman raya tu… Tahun ni?? Hm….x sempat men pun ngan sepupu2 ku.. Selaloo dapat gak mersakan kepanasan kat umah nenek time masak lemang .. Tapi tahun ni sampai2 dah siap dah lemang. Xsempat nak tolong masak…huhu…. Di pagi raya, ada sedara aku yang xbalek. Maklumlah,sepupuku dah ramai berkahwin. Dyorang beraya kat rumah mertua dyorang la…huhu…..Why xbest???Ini adalah antara statement yang telah dikaji..huhu...



a) Nenek aku saket baru2 ni… Selaloonya opah aku yang masak banyak2.. Pecal la,bihun sup la,laksa la,rendang itam la,n macam2… tapi tahun ni kami punya menu hanya LEMANG & BIHUN SUP sahaja…..Memang xbest. Selera makan aku pun dah kurang sekarang ni…kan….

b) Ramai sepupu aku xbalek tahun ni.. Al-maklum la, mereka adalah golongan yang sudah berteman, perlulah beraya kat rumah mertua mereka.huhu….. Yang tinggal hanyalah kami yang sudah berpunya tetapi belum dikahwinkan.huhu….

c) Duet rayaku makin berkurang…….haha…Dah besar rupanya aku. Aku ingatkan aku masih sweet 19…huhu…(kalau boleh nak 19 forever)…. Di kampungku yang masih belajar masih dapat duet raya tapi tahun ni dyorang cam mengalami kesesakan hidup akibat terlebih belanja beli barang raya.,.. So,aku jadi mangsa xdapat.. Tapi xpela, aku kena sedar yang aku ni dah besar…..Udah boleh kahwin orang cakap..huhu….

d) Kueh raya xbanyak cam selalo…. Kalau tahun lepas xterkira banyaknya kueh raya kat rumah opah,tapi tahun ni sedikit je.. Nak makan banyak pun takut. Bukan takut gemuk,tapi takut nanti xda dah kueh raya time orang datang beraya….dah kami yang makan.huhu…

e) Tak beraya ke mana pun….huhu…. Hanya beraya kat rumah makndak, maktam,makjang dan maklong je…..Selaloo 1st rumah aku ngan sepupu2 ku beraya adalah sebelah rumah opah, TOKCIK…. Tiap2 tahun kami xpernah miss g rumah dy.. Tapi tahun ni, for the 1st time, kami xberaya pun rumah tokcik….Raya yang paling boring kot….huhu…Dan kami x ke trolak atau pun rawang untuk beraya di sana..




ni time kT rumah pak tam aku.....



Ha...ni la time nak tgu salam raya....AKu dan sedara len tunggu di belakang nak salam raya.....
huhu....

Wednesday, October 7, 2009

Wednesday, September 30, 2009


Walaupun dah raya ke -11, aku rasa masih lagi boleh wish raya kt sesiapa kan...masih ad lg 19 hari untuk beraya....Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI buat semua yang membaca blog ni..Kalau yang mengenali diri ini, aku minta maaf if ada salah silap n to all reader, sory kalau aku punye english Hancus cket.xla cket. banyak gak rasanya.......huhu........



next pose aku akan story pasal raya aku tahun ni....wait n hapy blogging..........

Monday, September 14, 2009

Happy couple month sygku!!!

Alhamdulillah...Genap dah 3 tahun 2 bulan our relationship...Semoga hubungan ni terus berkekalan dan bahagia hendaknya....Amin.. Semoga tabah menghadapi dugaan sepanjang kita bercinta..Amin......


Melalut jap wish kt my hubby...hehe....Aku baru je pas abis kls kt schol..so, trus g lab n write dis post. Last 2 days, aku ym wif my true frens,Teah.So excited.Kami lama xborak n bila dah borak cam xnk berenti je.N line menggangu hidup ku.DUSH!!! SAKET ATI KU.Terputus line cm2 je. xsempat nk cerita lg pnjg.Kami berkawan rapat time kt matrik lg.Dia la geng ponteng kelas,geng xstudy,geng dok belakang n geng merapu..hehhee.Best sgt time 2.Biler dah abis matrik, rasa boring without Teah.Sampai skunk aku rindukan time kami kt matrik...........

Jahat gak aku dulu time matrik..Cume xnmpk bnda 2...


p/s-Hai teah,hope u read my post.. Thanks be my frens n we will be frens forever...Promise
kk??

Thursday, September 10, 2009

Majils berbuka puasa

Kekocahan berlaku???Kenapa?? Didapati nasi xcukup untuk berbuka puasa.. Mesti semua tertanya2 apa maksud aku. Hari ni Sultan Perlis datang berbuka puasa di Universiti Sains Malaysia (USM). Semua dijemput hadir. So,aku xmelepaskan peluang unutk berbuka di masjid. AKu ke sana dengan Faty dan Syud.Merempit la plak,huhu….Kami gerak dari hostel dalam 6.45 pm. Memang dah terlambat. Sure ramai orang.. Sampai2 ambik kau…Punya ramai…Beratur punye panjang se. Tempat duduk plak dah penuh…Selamat Syud dah suruh kawan dy copkan tmpt. Kalau x,mmg berbuka kat tepi longkang je td.huhu…Kami ni beratur la punye panjang. Nak dekat sampai, nasi nak abis dah. Kan….Aku punye bengang. Selamat dapat gak nasi cket. Jadila..Aku berbuka time ngah beratur. So, buka makan kueh-mueh dulu la. Tapi aku kesian kat orang lain yang xdapat. Last2 diorang balik. Rupe2nye, budak poli dan kolej mana ntah pun datang. Patut ramai giler.. Abis makan terus pecut balek.. x senonoh tol. Orang g masjid terus sembahyang kat sana tapi kami x. Cabut lari. Ramai je yang balek terus. Hehe…..…



Orang ramai terpaksa balek coz nasi dah abis...Kesian tengok dyorang. Beratur punye panjang,nasi apa pun xdapat....



Keadaan sebelum berbuka...Tempat memang full dah time ni. Yang kosong tu, tuan empunya dok amik makanan...

Thursday, September 3, 2009

City or village???

Suasana kt kampus ni buat aku teringat kedamaian kat kampung. Not my house. My village.Maybe some people said that they like to stay at village rather than city.. For me, aku lagi suka stay kat KL. BUkan sebab aku ni berlagak ke apa, tapi keadaan di kampung dan kepayahan aku nak keluar membuatkan aku rasa susah duduk kt kampung. Aku ni dahla kaki jalan.huhu....Nak keluar cari barang pun susah nanti.. N i like to window shopping.. benda yang aku akan miss if I stay at village:

a) Semestinya KL... Bandar yang penuh dengan kemudahana dan membuatkan

aku selesa nak duduk.


b) Rindu nak ronda2 KL. Aku paling suka ronda kl. Time malam mmg best.


c) Sambutan merdeka dan tahun baru.teringat aku g ngan family sambut

merdeka kat Dataran Merdeka.Balik pukul 4 pagi tu.hihi............


d) My school....... Aku dulu aktif kebudayaan ,so bila tengok sekolah, teringat

kenangan ngan kawan2.. dikir barat, boria, tarian, koir dan mcm2..huhu..


p/s- Semestinya setiap orang ada reason tersendiri untuk setiap benda yang dia

nak buat. So,dont complain or pertikaikan...

Monday, August 24, 2009

convocation week,.....

Setelah lama xupdate blog…untuk pengetahuan korang,aku bru je pas cuti mid sem selama seminggu…sempatla berbuka di rumah sehari. 2 pun dah cukup buat aku coz pasni dapat buka plak dengan hubby tersayang. Miss him so much….hope hubby dah bek dari demam…actually,aku nak update citer sbelum cuti. Time aku buka kedai time convocation week…tak terlambat kan??hehe…juz nak story kt blog…cter time cuti aku update sok.huhu…

10 OGOS 2009

Xjadi????

(‘’,)

(‘’,)

(‘’,)

Hahaha…..aku rasa nak tergelak plak. Tengahari tadi aku ngan my hubby try make adunan waffle . Actually, nak test buat la kononnye. Tapi time aku boh tepung, sume xjadi.haha……. Hubby buat jadi gak.. Agaknya aku ni nak kena mandi bunga kot. Baru nak jadi.huhu…. Hubby leh plak gelak kat aku.KUreng tol..

Sok kena buat sampai jadi. Tadi dah rugi dah 1 tepung.. Duet gak tu melayang..aduhai…Sume duet.. Xpakai duet xleh ke??? Tolong……Hope tomorrow our waffle better than today… Orang kata, 1st try dimaafkan.huhu,,

11 OGOS 2009

Today start minggu convocation but xramai org coz today xda lg bdak convo. Sok baru ada graduan terima ijazah dan master. Ari ni hanya start niaga2 je.. aku n my hubby bka kdai seawall 7.30 pgi.awal beb… tp yg kelakar,aku xbngun pn kunci jam. Hubby anta msj xbngun. Hubby cll bru la aku bngun… gler se… lelaki yg kjutkan pmpuan.terbalik dh ni. Gasak2…huhu…..

Alhamdulillah ari ni aku buat jadi. Tapi yg slalo akan kena putar tepung waffle adalah hubby aku la. Tangan dy kuat cket nk buat. Aku ni xkuat beb…huhu…. Walaupun xramai orang datang tapi sambutan ke atas waffle dan aiskrim tidak mengecewakan. Dapatla cukup makan…

12 OGOS 2009- 15 0GOS 2009

Mmg ramai orang tapi ada yg kata tahun lepas pnye convo lg best. Maybe sbb H1N1 n gerai pn xbyk. So, org xbyk dtg. Xberminat kot nk tgk… huhu…. Kedai aku still dpt sambutan tp xla ramai tahap berduyun2… juz ramai biasa je la… Nak kata unutng tu x la, cukup2 cover kami punye modal….

p/s- peringatan kepada aku sndiri…jgn membayangkan akan untung banyak, nanti

kecewa cm skang ni.huhu…..

16 OGOS 2009

Hari terakhir minggu convocation…memang ari ni bisnes lembab giler. Xramai orang. Banyak plak rileks.huhu….. Disebabkan rileks sgt,aku n my hubby g la bli kamera hasil jualan kami … dapatla beli gak sebuah kamera…Yes…..pasni aku leh update blog dengan gmbar skali….hp skang ni xda usb cable,.bwink…Dengan adanya kamera ni, lh aku update gmbr…huhhu……terima kasih buat my hubby coz membelikan sebuah kamera unutk dikongsikan bersama…pasni leh la tangkap gmbr hubby slaloo…;-)…….

p/s- thank sygku…..

Saturday, August 8, 2009

Perjumpaan terhormat??

Takut… Segan… Malu….

?

?

?

Everything la…. My hubby bawa aku g jumpa tok ngan tok wan ( opah) belah ayah dy. Belah mak dy xpe. Aku dah jumpa tahun lepas.. Yang ni xjumpa lagi. Jadi rasa takut sangat tadi. Hubby plak suruh pakai baju kurung.Kakak dy pakai seluar rileks je. Dy plak pakai simple. Pastu plak leh cakap aku ni pakai cam nak pi kenduri. Dy yang soh pakai baju kurung.arghhh….hehe…. Tapi Alhamdulillah, sume ok td. Ada plak burung merak kat sana. Mula2 dy xnak kembangkan ekor dy, tengok2 lame sikit, baru dy kembang kan..Peh… time tu aku rasa indah ciptaan Tuhan.. Memang cantik siot.. Aku xtipu. Kalau tengok mesti rasa seronok.. Tadi plak aku xbawa kamera. Wuaa….. Kalau x, leh buat kenangan.

G tengahari td, balek dalam kol 5 lebih camtu. Xla lama sangat. Xla aku rasa segan sangat nak dok lama2 kt sne.???.. Aku pun xpaham aku tulis pe…hehe…

Sok aku akan memulakan operasi di kedai. Memulakan kerja2 membuat waffle. Sebagai persediaan untuk konvokesyen nt. Hopefully it will work … Me n my hubby will try our best to give good service to all customers.. To sape2 yg baca blog ni, come visit our shop…. Shah@Iza Corners…. Berhadapan dengan tapak convo USM…Ada jual Waffle, Aiskrim ngan air minuman. Ada juga krim-krim kecantikan… Come2..

Thursday, August 6, 2009

Selesai program aku...

Selesai dah jualan untuk budak WUS 101(Keusahawanan) ari ni… Setelah bertungkus lumus selama 3 hari, selesai akhirnya….Lega sangat2… Kepala aku pening tengok budak2 ni. Berebut meja la, berebut payung la…ha…. Tadi penutupan our VC datang.. Susah oo nak tunggu dy datang.hehehe,, n kami pun xkena marah pape. Maybe it’s done very well. Hopefully la..

1 more thing I want to share with u all………want to know what????

(‘’,)

(“,)

(“,)

Alhamdulillah…. Pagi tadi aku dapat dah surat tawaran….but bukan surat tawaran sambung belajar..

Letter that I got my shop…Hooray!!!!

(“,)

(“,)

Aku xsangka bolah dapat kedai 2..Aku dah putus harapan memandangkan aku ni dah diketepikan oleh orang2 tertentu… Syukur sangat2.. Tadi pas amik surat tu,aku terus tempah barang, dan petang tadi gak dapat.Lega sgt… Barang untuk waffle saja kena bayar RM 356.00… Duet lg.. xpe la. Aku kena berkorban wang untuk modal.. Amik plak aiskrim kena RM 220. Peh…time 2 aku dah rasa len. Duet kuar banyak ni. Hopefully berjaya . Niat aku buka bisnes ni pun nak tambah duet belanja aku. Xgaduh susahkan mak ayah aku.. Dahla mak abah nak kena bayar duet motor lg….Kesian diorang… bia aku ada duet belanja sendiri. Xsusahkan mak abah dh…

Lupa plak nak cerita kat korang…… mesti ngah pening bisnes apa yang aku cerita tiba2 ni…ok2…lets start here…..

Aku buka bisnes yang diberikan nama yang sedap iaitu Shah@Iza Corners…. Kedai perkongsian between me dan my hubby. Kami menjual Waffle (wow…sedapnya), aiskrim ( wow…lazatnyer), air ( wow, hebatnyer) dan mungkin akan jual produk kecantikan. (kalau dapat permintaan ramai)… Akcelli,,,,,, aku juz usha2 kedai kat pasar pelajar 2 sem lepas.. N aku dapat tau kwn roommate aku, Kak Ida buka bisnes camni.. So, doyrang kan dah last sem.. Aku terpk, apa kata aku sambung kedai dyorang… Setelah berjaya dpt kedai 2 dengan harga tertentu ……(xleh gitau..nanti aku kena rompak), ada plak masalah dari PUMA. PUMA cakap kami xisi boring sambung kedai. The last owner says that aku xyah isi pape. So, I was thinking that my process is done… Aku xtau dah ada buat interview 4 new owner .. Apa lagi, aku jadi terpaku la jap.. PUMA soh aku n my hubby tunggu keputusan.. punye lama gak kami tunggu… Akhirnya, kami dapat…Alhamdulillah… Syukur kepada Allah swt…. Rezeki xke mana.. tol x???

p/s- Rezeki ada di mana-mana… Antara kita nampak, tahu atau merasainya sendiri, kita tidak sedar .Walau apa pun, kita harus bersyukur dengan segala yang diberikan… Yang penting, jangan lupa, alpa dan sombong dengan rezeki yang kita dapat…

Wednesday, August 5, 2009

nyesal kew???

Tensionnyer……keje banyak sangat nak kena buat…. Kadang-kadang rasa nyesal masuk kelab…bukan pe, org atas xmo wat keje yang sepatut dyowg buat.. Aku gak kne buat keje.. memang aku pun ada jawatan,, tapi korang xpaham ke keje masing2???Nak kata budak sekolah x… Lagi tua dari aku lg…kan……… tapi lega siang tadi berjalan lancar…Aku nak tengok sok camne… 3 ari ni nak kena pantau selalooo…. Arghhhh…… X tengok kang, tkut ada yg xsettle… Ada yang ckp xreti buat…OK…Aku paham…tapi xkan xlh blajar buat…Aku ni belajar ngan sape???? Sorang gk kn…ntah pape….Ptut rombak balek kelab, bg aku jd YDP…huhu...perasan plak ..saje je,…Aku xminat amik pangkat besar2..takut xtertanggung.. Cam skang. Yang diorang buat ni….biarla pangkat xberapa tinggi, but I take my responsibility to do it.. right?

Hmmm….. tapi yang membuatkan I feel so excited for the beginning but I fell so sad for a while…. Aku diberitahu aku akan dapat kedai yg aku nak buka… but not conform yet….. U know what that meaning?? I didn’t get it…. Dh ckp dpt, tp xcnform lg….AA??? What’s this?? Joke?? For ur information, I don’t care anymore I get or not that shop.…but I disappointed the decision… Just tell me the truth k??? SO , aku xyah nak tunggu2…..Now, I need to wait…wait…wait… haha…. Next week nak convo, terkontang kanting aku….haha……but I really appreciate if dapat…but just wait n see….better like that. Dari aku dok berharap…..;-(

But I still have my hubby….xdapat kdai pn xpe,,,,asal jgn ilang my hubby……;-)

Monday, August 3, 2009

Lega se!!!

Lega se hati ni. Rasa lega la cket walaupun xbrape lega. (apa yang aku cakap ni)… hehe… Keje Finance membuakan aku rasa saket segala badan. Saket mata, tangan, mulut,hati dan badan. Bek cakap sket sume.hehee…..

Aku dahla xberapa reti benda tu, tb2 kne buat. Merana idup.hehe..MEN SAHAM!!! Ada sapa2 yang tau kalau xajar??

Arghhhhhh…… tension nyer…….. Minggu ni aktiviti aku cam padat. Xkuar ke mana pun…. Semalam g tengok badminton, meeting kelab ngan discussion group…. Ari ni plak, wat lesen motor. Sampai bilik petang 2, trus buat asigment saham ni…. Sampai malam plak 2. G blik kwn plak bncang balik…. Ni baru rasa lega dapat dok bilik… Sebelum ni dok merungut xda keje, boring…ni dah dapat, penat plak. Tu la orang yang xtau bersyukur. Cam aku.hehee…….Jahat sungguh aku ni…

Fuh…lega dapat lepaskan semua kat blog ni….Maybe its time to me to rest and go to sleep…..

Nite semuanya….nite sayangku….opss…that’s for my hubby…..;-)

Friday, July 24, 2009

LOVE!!

What is the best and most beautiful things the world cannot be seen or ever touched that must be felt with the heart??

That's questions i got from my frens, and i think everybody know that answer right??? So what the answer??

(“,)

(“,)

(“,)

(“,)

Yes, good girl/ boy.....

LOVE

Itu la jawapan dy. Cinta adalah sesuatu yang sangat indah. Sesuatu yang tak dapat diganti. Cinta same je ngan kasih sayang. Yang beza ejaan dan sebutan.huhu.... Cinta atau kasih sayang kepada semua mahkluk di dunia ni. Terutama Tuhan kita yang satu, ALLAH. Kepada nabi. JUga kepada keluarga, rakan-rakan, cikgu, sesame makhluk dan segalanya la. Banyak boleh kita buat to express or to show our love to them... Beri perhatian, ambil berat, bagi hadiah n macam2. 2 korang leh pikir sendiri kan. Aku xcakap pun korang leh pikir sndiri. Bak kata Nabil ' LU pikirla sendiri'.huhuhu.......





Aku ni mengomel benda ni bukan sebab aku tengah dilamun cinta (c0z dah 3 tahun dh dilamun cinta)..huhu...Saja bebel benda ni c0z tiba2 kawan aku 2lis kt YM dy. So aku jadikan topik untuk aku cerita dalam blog ni.huhuhu....

Dah perah idea ni nak tulis pe kt blog, xdpt2., Akhirnya kwnku dtg memberi idea walaupun bukan tujuan kpd aku. (status mesej je pun)..Kepada sesiapa yang tengah dilamun cinta, selamat bercinta.. Kepada yang lame dah dilamun cinta, Alhamdulillah. .Cinta kepada keluarga, Biar sampai ke akhir hayat......Amin...


p/s- Cinta kepada Allah, lakukan perintahNya dan tinggalkan laranganNya.....;-)

Thursday, July 23, 2009

LULUS!!!

Akhirnya, keketaran dan ketakutan aku berakhir….

(“,)

(“,)

(“,)

Aku LULUS

ujian komputer semalam… Alhamdulillah… nak tau brape markah aku??Cuba teka…..

40/50?

Oit…tu gagal nama nya.. jangan la bagi aku markah 2….(padahal aku yang pandai2 boh)

42/50?

Tu baru masuk markah lulus…hehe…tapi aku xdapat la markah 2.hehehe

Aku punye up cket.heehe….

Nak tau brape??

49/50…..(“,)

Aku tengok markah ni pun aku terkejut.Macam nak kena heart attack pun ada. Tapi xde la kena kn.hehehe… Aku target dapat 44/50 c0z aku dah kira soklan yang aku xyakin. Tapi Alhamdulillah I got more than that. Tapi aku kesian kat sorang budak india 2. Dahla kena marah c0z xpakai kasut( sape suruh.huhuu)…. Gagal plak 2. 36/50 xsalah aku dy ckap siang td. Mata dy merah aku tengok tadi. Tapi nak buat camne. Dia keluar awal td. Aku masuk dulu amik ujian, tengok2 dy yg kuar dulu. Giler tol. Siap tunggu kawan dy datang amik..

Skang ni aku kena siap sedia untuk teori plak. Harap2 aku cepat dapat L.

p/s- Tak semua benda kita nak,kita akan dapat. Kita hanya mampu berusaha dan baru la bertawakal. Yang lain, terserah kepada-Nya…..

Monday, July 20, 2009

my memory!!

Mengadap laptop je tau!! What’s wrong wif u??

That’s question 4 me.. My answers only dis,

BORING beb….

Ari ni my free time. Takde kelas lgsung. Memang aku yang xnak ada kelas. Senang aku nak jaga kedai aku. Tapi skang ni bisnes aku xleh mula lagi. Kedai ada problem. Wiring rosak.

So, what im going 2 do?

Just wait until the process done.

Being a student have a lot of fun, experience, knowledge @ something that I will not let it go juz like that. Maybe some of the people said that study is tired. Yes, maybe right what they said, but it juz for a while babe… Alhamdulillah, now I’m studying in sem 5 and I have a lot of memory here. Kalau wujud DORAEMON kat dunia real, aku akan minta supaya my age always 19. Sweet 19 forever…. Wants 2 know why?

Because that my lovely, nice, fun n hot memory for me. Aku study kat Kolej Matrikulasi Perlis waktu aku 19. I got a lot of friends, true friend ( Teah n Dayah) and open minded roommate ( Icak, Angah n Cu). Kami slaloo lepak kat tasik, lepak kt beranda bilik, tengok bola, main basikal, menari , karaoke n we had a lot of fun together. I will never 4get that moment.

Tempat yang membuatkan aku mula jatuh cinta pada seseorang. Chewah…ayat xtahan…..n Alhamdulillah, we been together for 3 years.

Baru-baru ni, aku dapat msj reunion for Matrik student batch aku. So, aku n my hubby akan pergi kalau xde pape aral melintang. I been waiting this moment to see all my friends. Hope diorang still xberubah.

Saturday, July 18, 2009

Man U menang!!!!

Hooray..

3-2..

Man u menang lwn Malaysia petang td…Xrugi aku g tgk wlupn terlambat.( c0z aku tertido). Penat weh g kursus KPP 5 jam td… Memang penuh stadium Putra Bukit Jalil td. Ingatkan penuh dengan penyokong Malaysia, sekali MAN U beb… gler la MAN U..

(“,)

(“,)

(“,)

Mesti nanti akan ada orang komplen why x support negara kita sendiri. Aku sendiri pun xpaham c0z aku pun sokong MAN U.haha… Maybe orang dah xminat tengok cara pemain Malaysia men.. So, keep it up our players.

p/s- Pape pun, aku sayang Malaysia…MALAYSIA BOLEH!!!

Lesen memandu??

Pagi tadi aku bangun kol 7 lebih semata-mata nak g KPP. Sampai sana sebelum kol 8.30 pagi plak 2.. tungu punye tunggu….tunggu punye tunggu…dari sikit orang sampai penuh dewan tu…. Baru start klas. Tu pun start pukul 10.30 pagi?????

Giler ke ap dyorang ni. Aku dengan xmakan lagi, datang terus, n susahkan my sayang plak nak kne bangun pagi anta aku, dyorang boleh start lambat… . Perut aku punye memulas pagi tadi. Len kali, aku peringatkan la, kepada pusat-pusat memandu yang lain, janganla start lambat n menyusahkan orang lain. Boleh x start on-time. Ni x, cakap datang sebelum pukul 8.30. Alih2 start pukul 10.30,, Hampeh tol…Ni aku dok bagi warning ni, xmo lessen ke weh.. hehe…sory2.. aku juz nak komplen untuk membaik pulih keadaan. Mcm rosak lif plak.hehe…

Anyway, aku rasa seronok dengar ceramah 2. Insaf la sikit walaupun aku dah pun buat kesalahan memandu tanpa lesen. Huhu..

(“,)

(“,)

Rabu ni aku terus nak buat ujian komputer. Hopefully, aku pass. Aku sangat memerlukan lesen. L pun jadila. Ni cam desperate jer.huuhu..

p/s- Thanks for my hubby c0z anta n amk n sanggup datang jap untuk makan

tengahari sama2….;-)..nice 2 have a somebody like u…Syukur Alhamdulillah.

Thank gak kt ayah aku yang nak support aku buat lesen motor keta ni.

Tuesday, July 14, 2009

HAPY ANYVERSARY SYG.....!!

Alhamdulillah……

(“,)

(“,)

Hari ni genap dah 3 TAHUN hubungan aku ngan my hubby… Rasa hapy sgt2…

Syukur sgt2 kami masih bersama dan aku harap kekal sampai bila2… AMIN

Mkaceh sayang for everything…..

1) Sabar

2) Menjaga

3) Memahami

4) Meneman

5) Menyayangi

6) N segala2 nya la….(“,)

Sempena menyambut anyversary, kami makan di IRC (Island Red Café).

Dapat plak hadiah jam dari si dia..Cantik plak 2…Mekaceh syg.. Sayang dia.

p/s- Semoga kita bahagia sampai bila2.. AMIN…

Friday, July 10, 2009

DJ Radio?? Berminat??

Ai3.. bertemu kembali kita dlm siaran radio 'Sizuka se'..

(",)

(",)

ahak..ahak.... nak termuntah dengar.

Best gak kalau jadi DJ radio. Dapat berceloteh papa saja yang kita nak. Aku plak pok pek. So, kerja ni sesuai unutk aku.(alamak,perasan sudah.huhu)....

Mungkin ramai cakap kerja tu senang. Dok goyang kaki, xyah pakai lawa lawa,cakap n kawal lagu je. Tapi sebenarnya susah gak.


Eh2... Aku cakap ni pernah kerja ke??
Banyak plak cekadak dok cakap pasal kerja tu..hehe

Xla. Aku xpernah pun kerja. Tapi aku pernah ckp kt ayah aku, aku nak jadi DJ. Tlg rekemen kn kat Jamal Jamaluddin (SURIA FM), memandangkan tu kwn abah. Tapi ayah aku cakap bukan senang. Nak kena ada Degree dlm MESCOM... So, aku yang Degree dlm kos lain jgn dok mimpi la nak jadi. huhuhu...

Berkecai jantung aku dengar abah cakap camtu. Terus aku xnak jadi. n0w, dh ad blog ni, aku jadi
DJ BLOG je la...

Kepada korang yg b0wink dengar radio, mehle dgr celoteh aku plak.huhuhu..
Even aku ni xde ilmu dalam Radio ni, aku banyak ilmu dalam pok pek.huhuhu

p/s: Aku buat blog ni untuk aku berceloteh panjang.huhuhuh…

Wednesday, July 8, 2009

Roomate ku Thailand.....

Susah benar nak tido semalam. Guruh ngan kilat buat aku takut n aku dah pun tertido. Tapi terbangun kol 12 lbih c0z roomate aku baru masuk. Dia plak datang bw kawan2 dy 4 orang. Tengok2 orang Thailand… Malam tadi terpaksa lah aku jadi mangsa dengar bahasa Thai dyowg. Mungkin cam pelik bunyinye tapi lama2 best. Best2 pun kapala aku dah pening. Hehehe… Kol 2.30 baru lh tido balek setelah aku berpura2 tido selama 2 jam. Fuh… punya seksa.. Kol 4.30 lh plak kwn2 dy nk balek Thailand dh. Nek van g Thailand hanya RM 30 je. Diorang ikut pintu Padang Besar. Murah gak. Aku pun leh g.hehehe… Selamat dy pandai cakap melayu. Kalau x, jnuh aku nak speaking.hehehe…. Roomate aku bdak 2nd year n kami len kos. Pape pun, nice to meet u, my roommate…

(“,)

(“,)

(“,)

Ari ni duet PTPTN dah masuk. H00ray…. Punye happy pas cek tadi. Banyak barang aku dah abis ni. Tapi fikir2 syg plak nk guna. Tunggu n lihat je la aku tahan x tahan guna duet 2.huhuh…

Monday, July 6, 2009

Transformer

Setelah lama aku tunggu, ari ni dapat gak aku tengok citer Transformer. Peh…cter dy mmg real se.. Aku xdapat bayang orang kita buat real camtu.. Paling aku minat Bumblee…

(",)

(",)





Dari 1st cerita dia aku minat dy. Sangat comel walaupun bukan colour pink.(ceh…nk pink je aku ni.huhuhu).. Tapi sedih sangat bila Optimus Prime mati. Tapi pelik gak, nape la time dia lawan, geng dia xde kat situ. Argh… tu part yang aku paling xsuka n rasa cam nak pecahkan jer skrin wayang tu(banyak duit aku nak bayar balik.)…

(",)

(",)

Kalau aku buat cerita ni, aku akan pastikan yang geng baik sentiasa menang. Tapi memang menang pun dalam cerita ni.hehe Aku je over terlebih.. Lagi 1, kenapalah diorang xhapuskan semua yang jahat tu. Dah kalahkan the Fallen tu, terus buat xtau jer. Kan ada lagi yang xmati. Memang ketua dah mati. Tapi macam la benda tu xleh kacau lagi. Mungkin sambungan aka nada dalam Transformer ke 3. Yang pasti, aku akan menunggu kedatangan cerita 2..hehehe..kepada yang xtengok lagi, silalah cepat2 tengok. Xrugi tengok. Gerenti wayang penuh…Tengok 2 kali pun aku sanggup…


Saturday, July 4, 2009

Rambut rosak??

Kadang-kadang kita rasa rambut kita elok dan tidak perlu dijaga.Tapi ini juga mahkota perempuan. Sini aku akan berkongsi dengan korang apa yang sebabkan rambut kita rosak..


Ini untuk pengenalan…..

(“,)

(“,)

(“,)

Hujung rambut bercabang dikenali sebagai trichoptilosis. Secara umumnya, hujung rambut yang rosak akan terbelah menjadi dua atau tiga cabang sepanjang dua hingga tiga sentimeter.
Rambut sebenarnya mempunyai gentian semula jadi dan protein. Ia juga akan kehilangan imunisasi semula jadinya untuk mengelakkan kerosakan yang disebabkan oleh bahan kimia. Seterusnya akan menyebabkan rambut kering, mudah putus dan bercabang-cabang.

N0w barulah aku gitau reason rambut kita cepat rosak……

1) Tidak cukup tidur.

- Kadang-kadang penat pun xleh gak.

2) Sikat rambut terlalu kuat.

- Seelok-elok pakai sikat yang jarang dan sikat dahulu bahagian hujung rambut dan barulah seperti

biasa.

3) Mewarna rambut atau mengkrintingkan rambut.

- Pewarna ni ada benda yang leh rosakkan rambut kita.

4) Shampoo rambut tiap-tiap hari dan jarang shampoo rambut.

-Korang digalakkan shampoo rambut 2 hari sekali. Jangan la xshampoo lgsung.

5) Tidak pakai perapi atau minyak rambut.

- Benda ni unutk memastikn rambut senang diurus.

 
COPYRIGHT @ 2009- 2011 . DONE BY, SUARA SIZUKA